Saunakallio

Saunakallio on kaupunginosa Järvenpään kaupungissa

Sijainti

Saunakallio sijaitsee keskustasta luoteeseen rautatiehen rajautuen sen länsipuolella ja luetaan kuuluvaksi kaupungin läntisiin kaupunginosiin. Saunakallion nykyinen asutus rajautuu etelässä Loutin kaupunginosaan ja lännessä Eriknäsinojaan ja peltoihin ja TUUSULAN kunnanrajaan. Pohjoisessa alueen asutus päättyy noin 300 metriä Saunakallion aseman pohjoispuolella ns. Hiihtomajan metsään. Naapurikaupunginosia pääradan itäpuolella ovat Sorto ja Jamppa.

Vanhan alueen lisäksi Saunaniitty on uutta asuinaluetta.

Karttojen kopioiminen on kielletty.

Saunakallion kartat, klikkaa kuvasta

 

 

Liikenne

SAUNAKALLION asema sijaitsee Jäppilänkadun ja Wärtsilänkadun risteyksen vieressä, 2 km Järvenpään rautatieasemasta pohjoiseen, 39 km päässä HELSINGISTÄ. Asemalla on neljä laituria ja siellä pysähtyvät H-junat kerran tunnissa.

Tulevaisuus

Saunakallio on pientalovaltainen kaupunginosa. Myös Järvenpään yleiskaavassa 2020 se on säilytetty pientaloalueena. Alueen kasvureserviksi on osoitettu nykyisen alueen länsipuoliset osat Eriknäsinojasta alkaen.

Asukasyhdistys

Yhdistys toimii alueella: Vehkatie-Junarata-Siltakatu-Pohjoinen-Saunaniitty. Kaikki alueella asuvat kuuluvat yhdistyksen toiminnan piiriin. Toimintatavoitteena on, että asuinalueestamme tulisi sellainen kaupunginosa, jossa ihmiset tuntisivat toisensa. Kokemusten mukaan naapureiden tunteminen lisää viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Tiedottaa alueella tapahtuvista muutoksista. Järjestää erilaisia tapahtumia mm. SIIVOUSTALKOOT, ROMPETORI, HIIHTOKILPAILUT, JOULUKALENTERI ym. Myös kerätä KUVIA ja TARINOITA Saunakalliosta teoksen julkaisemiseksi. Asukasyhdistys on valmistanut kuvassa näkyviä ilmoitustauluja 11 kpl. Ne on asennettu kiinteästi kaupungin hyväksymiin pakkoihin ympäri Saunakallion asuinaluetta. Ilmoitustauluissa on tarkoitus ilmoittaa tulevista tapahtumista ym. Ideana on että uusi ilmoitus on eri värisellä paperilla kuin aikaisempi. Nettisivuja yritän päivittää niin nopeasti kuin mahdollista kun uutta tietoa saan esim. tapahtumista.

Siltakadun ilmoitustaulu

Siltakadun ilmoitustaulu

 

 

Yhdistys on myös FACEBOOKISSA johon linkki on sivun oikeassa reunassa. Facebookissa on tarkoitus kertoa ajankohtaisista asioista ja synnyttää asioista keskustelua.