PIHASAUNA-tapahtuma 16.06.2012

 

Saunakallion Asukasyhdistyksen Pihasaunakierros 9.6.2012

”Pihasauna-kierros” – idea syntyi asukasyhdistyksen hallituksen kevätkokouksessa. Jo alueen nimi Saunakallio vaatinee tämänkaltaista tapahtumaa ja pihasaunatapahtuma päätettiin toteuttaa koeluontoisesti lauantaina 9.6.12, sopivasti ennen mökkikauden käynnistymistä.

Tapahtumaan saatiin mukaan kolme pihasaunaa, jotka olivat avoinna kyseisenä päivänä klo. 15 – 20.  Tapahtumasta tiedotettiin asukasyhdistyksen nettisivuilla, ilmoitustauluilla ja tietenkin puskaradion kautta. Lammin perheen sauna Siltapolulla, Huhdan sauna Metsätiellä ja Karlssonin sauna Saunakalliontie16:sta lämmitettiin hyvissä ajoin, jotta kaikki olisi valmiina saunojille. Saunaisännät ja emännät olivat lisäksi laittaneet grilleihin valkean ja pihakoivuin koristelleet saunat ympäristöineen.

 Saunomisen pelisäännöiksi oli sovittu: miesten vuorot, naisten vuorot tai perhesauna vuorottelevat osallistujien määrästä riippuen. Saunojat varaavat mukaansa omat pyyhkeet, saunajuomat ja -makkarat.

Saunakalliotien saunan isäntä ja emäntä kertoivat seuraavaa: ”Ensimmäiset rohkeat naapurit saapuivat Saunakalliontie 16 pihasaunaan heti alkuiltapäivästä. Koska muita saunojia ei samaan aikaan ilmaantunut paikalle, niin naapurit saivat saunoa oman perheen kera. Perheen nuorimmainen Luukas (1,5 vuotta) osoittautui oikein innokkaaksi saunojaksi. Rohkeita saunojia kävi testaamassa löylyjä kaikissa sanoissa. Kierroksen kerrottiin kestävän nelisen tuntia ja rapiat päälle. Vieraat kehuivat pihasaunaamme. Samoin muut saunat saivat kiitoksen hyvistä löylyistä. Löyly ja löylynheittäjät olivat saunoissa vähän erilaisia, mutta sen sijaan jutut ja jälkilöylyt vaikuttivat olleen erinomaisia joka pihassa. Saunavihdat olivat myös käytössä.” 

Saunomista kävi kokeilemassa reilut kaksikymmentä saunojaa. Tapahtuma sai kiitosta hyvistä löylyistä ja uudesta tavasta tutustua naapuristoon. Tapahtumalle toivottiin myös jatkoa.